Etkinlik Videomuz

Anaokulu etkinlikleri, okul öncesi eğitim-öğretim döneminde çocukların öğrenme sürecini hızlandırmak, sosyal, görsel, duygusal, işitsel zekalarına olumlu bir biçimde destek olmak, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak, gelişimlerini desteklemek ve okul çağına hazırlamak için anaokulları ve kreşlerde uygulanan etkinliklerin bütünüdür. Etkileri bakımından çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra onlara paylaşmak, sabretmek, duyarlı olmak ve empati kurmak gibi duyguları olumlu bir biçimde öğretmeyi amaçlar.

Anaokulumuzda çocuklarımızı eğitim-öğretim hayatına hazır bir öğrenci olarak hazırlamak hedeflerimiz arasında bulunmaktadır.  Bununla beraber onların sosyal ve bilişsel zekalarının gelişimine katkıda bulunmak, bireysel yeteneklerini ön plana çıkarmak, nesneleri kullanabilmeyi öğrenmek, paylaşmayı öğrenmek, arkadaşlarıyla doğru bir biçimde iletişim sağlamak gibi davranış gelişimlerini de desteklemek için okulumuzda anaokulu etkinlikleri uygularız. Bu etkinlikler arasında; Fen ve Doğa EtkinlikleriTürkçe Dil EtkinlikleriSpor ÇalışmalarıBüyük-Küçük Motor geliştirme çalışmalarıYabancı Dil ÇalışmalarıMüzik Eğitimi, Matematik Etkinliği, Okuma Yazma Etkinliği gibi direkt öğrencilerimizle beraber uyguladığımız etkinliklerin yanı sıra velilerimizi de kapsayan Sıra Bende Etkinliği ve buna benzer etkinliklerimiz yer almaktadır.

Hikaye öncesinde çocuğu hikayeye hazırlamak gerekli olup hikayede geçen kavramların, anlamların açıklanması hikaye esnasında çocuğun hikayeyi daha kolay anlamasına yardımcı olacaktır. Hikaye öncesinde yapılan etkinlikler ise; Sohbet, Parmak Oyunu, Şiir, Tekerleme-Bilmece gibi etkinliklerdir. Sohbet esnasında çocuk kendini daha rahat ifade etmeyi öğrenir. Grup içerisinde çekingenlik, içekapanıklık söz konusu ise bir süre sonra sohbete katılarak kendini ifade etmeye başlar. Parmak oyununda parmak kaslarını geliştirilir ve dilin işlevi arttırılır. Şiirde duygu ve düşüncelerini anlamaları için okul öncesi dönemde kısa, net ve anlaşılır olunmalıdır. Şiir çocukların dikkat sürelerinin arttırmakta etkili olmaktadır (okul öncesi çocukların max. dikkat süresi 10-30 dk arasındadır). Artikülasyon bozukluğunun giderilmesinde anlama ve kavramada etkilidir. Mecaz anlamları anlamada yararlı olmaktadır. Tekerleme-Bilmece etkinliğinde yeni kelimeler öğrenilir bu da hayal güçlerinin geliştirilmesinde faydalı olmaktadır. Aynı zamanda eğlenme, düşündürme ve eğitimine katkıda bulunma açısından oldukça yararlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir